Riktat fokus och nya möjligheter

Från och december 2019 ingår Heléns Rör i Van Leeuwen Group. Därmed sattes det punkt för Bentelers dryga 50 år långa ägarskap av Heléns och Benteler Distribution-divisionen.

Mot bakgrund av 2019 års vikande marknadsläge, som inte minst har drabbat bilindustrin, fattade Benteler ett strategiskt beslut att fokusera på sin Automotive-division. Detta medföljde att holländska stålrörsgrossisten Van Leeuwen Pipe and Tube Group fick möjlighet att förvärva den starka, men till antalet minsta divisionen, Benteler Distribution, och därmed stärka sin globala närvaro – särskilt i Skandinavien, men även i övriga Europa och Asien.

– Vi har fortfarande ett gott samarbete med Benteler Steel and Tube som leverantör. Benteler har förstås i mångt och mycket format vårt koncept och bidragit till vår starka utveckling, men vi känner att Van Leeuwen har en verksamhet och värdegrund som står närmare vår egen. De har en tydligare inriktning mot distribution och grossistverksamhet. Tillsammans med Van Leeuwen kommer vi att utveckla både verksamhet och affärer, vi är väldigt nöjda med våra nya ägare, säger Eva Täljegård, VD på Heléns Rör AB.

Van Leeuwen är ett internationellt distributionsföretag som specialiserar sig på stålrör och rörapplikationer. Det familjeägda företaget grundades 1924 och har sitt huvudkontor i Zwijndrecht, Nederländerna. Med ett nätverk som består av fler än fyrtio filialer lokaliserade över hela Europa samt Mellanöstern, Asien, Australien och Nordamerika, är de verksamma i praktiskt taget alla industrisektorer. De är särskilt specialiserade mot processindustrin, inom vilken Heléns initierade en större satsning under föregående år.

I och med förvärvet blev Heléns, tillsammans med Van Leeuwen, en av Europas största stålrörsgrossister, med ett världsomfattande distributionsnät och en omsättning på cirka 15 miljarder SEK. Heléns är därmed en än starkare global partner till industrin, med ett utökat program av rör, rördelar, flänsar och stångmaterial samt mervärdestjänster.

Läs mer om VAN LEEUWEN →

Olofsdalsvägen 32
SE-302 41 Halmstad
+46 35 14 90 00
info@helens.se

Innehåll
Genvägar
Nyhetsmail

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för information om prisändringar, produkter och andra företagsrelaterade nyheter.