VD har ordet: En någorlunda normal jul?

Ja, så kändes det för en månad sedan, men med ny virusmutation och ökad smittspridning, så får vi åter leva med restriktioner.

Låt oss hoppas att, även om orosmoln åter tornar upp sig, så hjälper vaccinering oss att få fira  jul över generationsgränser, tillsammans med nära och kära. Så, med en förhoppning om en någorlunda normal jul privat i år, är det fortsatt ett tämligen onormalt marknadsläge, jämfört med vad vi är vana vid. Vi sammanfattar en turbulent tid där efterfrågan vida överstigit tillgången, med effekter som varit svåra att förutse. Under året har vi fått förhålla oss till globala finansiella injektioner som tillsammans med pandemins effekter skapat bristsituation och drivit prisuppgångar generellt.

I förra årets julhälsning kunde vi informera om våra planerade investeringar inom lager och produktion i vår Halmstad-enhet. I skrivande stund har vi kommit en bra bit på väg; ny utlastningshall och tillfartsvägar är på plats. Vi är i full fart med att optimera våra produktionsflöden liksom att skapa utrymmen för våra nyinvesteringar i högeffektiva kaplinjer, som kommer att vara i full drift 2022. Under våren nästa år kommer vi även att sätta spaden i jorden för att påbörja bygget av vårt huvudkontor i anslutning till vår produktions- och lagerverksamhet. Det är en spännande resa som möjliggör för oss att vara en stark och pålitlig partner för svensk industri, för en lång tid framöver.

Det är snart dags att ta oss an 2022 års gemensamma möjligheter och utmaningar, men innan dess vill vi tacka alla våra kunder och partners för året som varit, där vi tillsammans kommit starka ur ett i många stycken intressant och turbulent år.

Önskar Er alla en fröjdefull jul och ett gott slut på året.

Eva Täljegård
VD

Västergårdsvägen 16
SE-301 04 Halmstad
+46 35 14 90 00
info@helens.se

Innehåll
Genvägar
Nyhetsmail

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för information om prisändringar, produkter och andra företagsrelaterade nyheter.