Racinglopp med solen som drivkraft

I en soldriven bil, med ett chassi av höghållfasta rör från Heléns, ska Halmstad University Solar Team köra 300 mil genom den australiensiska öknen. Mellan den 13-20 oktober är det dags för civilingenjörerna att delta i världens största tävling för soldrivna bilar; Bridgestone World Solar Challenge i Australien.

Halmstad University Solar Team (HUST) består av cirka trettio studenter som arbetar med att bygga en soldriven bil för att delta i världens största tävling för solbilar. Tillsammans med andra studenter från 35 länder världen över ska de tävla i design, konstruktion och tillverkning av den mest effektiva soldrivna bilen och köra den 3000 km långa resan genom Australien, från Darwin i norr till Adeleide i söder.

Studenterna i HUST, som alla läser på Utvecklingsingenjörsprogrammet vid Högskolan, har högt satta mål.

– Vi vill vinna tävlingen och det har vi stora chanser att göra, men vi nöjer oss inte med det. Målet är att förändra bilindustrin och att på det sättet kunna bidra till en mer hållbar framtid, säger Adam Jisland, projektledare för HUST.

För att kunna finansiera och möjliggöra såväl bil som resa har studenterna sökt bidrag hos lokala företag, däribland Heléns. Som guldsponsor bidrar Heléns till ett viktigt projekt – att stötta studenter i deras utbildning samtidigt som vi stöttar utvecklingen av en hållbar bilindustri.

– Vi ser det som en självklarhet att ha ett nära samarbete med Högskolan i Halmstad och med studenterna i synnerhet. I det här fallet kunde vi både bidra med rör till konstruktionen samt möjliggöra studenternas resa genom att ge bidrag, säger Linda Hollins, Heléns HR Manager för Region Norr.


Vi på Heléns önskar studenterna ett stort lycka till på den stundande resan!

Läs mer om HUST 

Olofsdalsvägen 32
SE-302 41 Halmstad
+46 35 14 90 00
info@helens.se

Innehåll
Genvägar
Nyhetsmail

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för information om prisändringar, produkter och andra företagsrelaterade nyheter.