En donation som skapar trygghet

Heléns, Van Leeuwen Pipe &Tube Group och Fondazione Marcegaglias gemensamma donation av 60 Better Shelter Structure-bostäder har skickats till Indien, där de kommer användas som nödbostäder i katastrofområden samt som mobila vaccinationscenters för Covid-19.

Tillsammans med IKEA Foundation och UNHCR har det sociala företaget Better Shelter konstruerat en bostad som distribueras till flyktingläger och katastrofområden, för att ge människor på flykt tillgång till ett säkert, tillfälligt boende. Heléns har haft förmånen att få vara en del av det utvecklingsteam som 2010 tog fram den 17,5 kvadratmeter stora bostaden som levereras i platta paket, sätts ihop på några timmar och har en livslängd på flera år.

I samband med att Better Shelter lanserade bostaden ”Structure” gick Heléns, tillsammans med Van Leeuwen Pipe & Tube Group och Fondazione Marcegaglia, in som sponsor och donerade 60 bostäder till områden där akut hjälp behövs. Med det nya bostadskonceptet ”Structure” har Better Shelter tagit ännu ett steg i produktutvecklingen med ett alternativ till de panelväggar och tak som bostadens stålram hittills byggts upp med. Genom att möjliggöra användning av lokala material som bambu, lerputs eller timmer reduceras kostnaden för bostäderna kraftigt, vilket gör dem tillgängliga för fler människor på flykt. De blir också mer klimatsmarta då man skeppar in mindre material, för att istället utnyttja det som finns på den lokala marknaden.

– Vi har alltid ett engagemang i utvecklingen av våra stålrörslösningar, men det här projektet ligger oss extra varmt om hjärtat med vetskap om den skillnad det gör för behövande. I det nya konceptet utgör våra rör fortfarande samma stabila stomme, och nu kommer den ge trygghet till ännu fler, berättar Christian Bergström, Account Manager på Heléns Rör.

Märta Terne, Head of Communications på Better Shelter:
– Vi är så tacksamma för denna donation som kommer göra oerhörd skillnad för väldigt många människor. Var bostäderna än hamnar kommer de ge människor som tvingats på flykt, inte bara välbehövligt tak över huvudet och ett fysiskt skydd, men också ökad stabilitet och trygghet i en annars mycket svår situation.


Läs mer om donationen i Better Shelters PROJEKTUPPDATERING → 

 

 

Västergårdsvägen 16
SE-301 04 Halmstad
+46 35 14 90 00
info@helens.se

Innehåll
Genvägar
Nyhetsmail

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för information om prisändringar, produkter och andra företagsrelaterade nyheter.