5 snabba frågor till Dick Lewander

Vi presenterar Dick Lewander; Heléns engagerade och lyhörda Key Account Manager som bidragit till utveckling och framgång under hela 30 år i företagets tjänst.

Vad jobbar du med?
Jag har förmånen att arbeta tätt tillsammans med två av företagets oerhört dynamiska och spännande kunder. Min roll är att se till att vi, tillsammans med dem, styr och utvecklar vår gemensamma affärsmässiga framtid. Skapa starka utvecklande team inom dessa som samverkar på flera plan.

Varför rekommenderar du Heléns som arbetsgivare?
Du syns som person, får vara med och påverka, stor möjlighet att styra din och företagets framtid i en öppen lärande och utvecklande miljö. Professionellt levande team med tydligt affärsdriv och samtidigt familjärt bolag.

Under dina år på Heléns; vad har varit ditt mest minnesvärda projekt?
Uppstarten av Heléns Automotive-avdelning tillsammans med mina starka kollegor och den utvecklingsresan, både försäljningsmässigt samt hos personerna. Det var även ett spännande år när vi omstartade och skapade tillväxt inom Automotive-segmentet hos vårt bolag i Italien Bologna/Milano. Oerhört lärorikt med spännande affärskultur samt privat att komma in i ”italienska vardagen”. Idag en fin och framgångsrik enhet.

I ett annat lärorikt och intressant projekt var vi snabbt på plats, på kort notis (3 dagar), för att följa kvalitetssäkring och containerlastningar av komponenter i 300 fulla containers från Taiwan till Sydamerika.

Jag har även varit delaktig i processen att sätta upp ”in house”-produktion från tidigare direktaffärer, till att idag leverera ”ready to assembly” på daglig basis. Den resan pågår fortfarande och vi bygger vidare på att tillföra värde i form ökad vidareförädlingsdel, sprida kunskap runt material, upplägg etc.

Vad gör du på fritiden?
Aktiv fritid och rörelse prioriteras, så att man får balans till all stillasittande tid vid skärmen, i mötesrum eller vid ratten. Tar gärna en tur på hästryggen när tillfälle ges, löprunda i naturreservatet, en sväng med familjens Berner Sennen-hund Svea eller en stund på yogamattan för att ”landa och stretcha ut”.

Vad lagar du för mat en måndagskväll?
Gärna antipasti att starta med, därefter en go utegrillad Knäredskyckling – man kan ju njuta även en måndagskväll väl?! 

Vill du också bli en del av Heléns-teamet? Just nu har vi flera intressanta öppningar. Läs mer om våra LEDIGA TJÄNSTER →

Västergårdsvägen 16
SE-301 04 Halmstad
+46 35 14 90 00
info@helens.se

Innehåll
Genvägar
Nyhetsmail

Anmäl dig till vårt nyhetsmail för information om prisändringar, produkter och andra företagsrelaterade nyheter.