Stig Rex ny VD för Heléns i Danmark

Efter 33 år inom Heléns-koncernen, varav sex som VD för Heléns Rør AS, tackar Jesper Essunger för sig och lämnar över stafettpinnen till en annan Heléns-veteran; Stig Rex.

Stig Rex kommer från och med årsskiftet att ta över ansvaret som verkställande direktör för Heléns Danmark.

- Stigs bakgrund och gedigna kunskap kring såväl produkter som branschen i allmänhet, men framför allt hans erfarenhet inom försäljning, marknad och digitalisering kommer att bli ett lyft för vårt danska bolag. Jag ser fram emot att få följa Heléns Danmark i sina kommande steg i företagets tillväxtresa, säger Jesper Essunger, avgående VD på Heléns Rør AS.

Stig Rex har lång erfarenhet inom rörbranschen och har varit verksam inom Heléns i över 35 år. Han har innehaft flertalet chefspositioner i den svenska organisationen, inom såväl inköp som försäljning och suttit i ledningsgruppen sedan 2011. Under de senaste nio åren har Stig haft rollen som försäljningsdirektör för Heléns Sverige, där han har drivit och utvecklat den svenska försäljnings- och marknadsorganisationen.

- Jag är stolt över förtroendet att driva och utveckla Heléns Rør AS. Jag kommer in i en spännande fas där Heléns danska bolag har gjort omfattande investeringar i sin produktionsanläggning och där man idag har en modern maskinpark för laserbearbetning, kapning och svarvning. Bolagets bearbetningsmöjligheter skapar optimala förutsättningar att växa inom Heléns kärnproduktområden och jag ser med stor tillförsikt på vår potential och de möjligheter som vi har framför oss, avslutar Stig Rex.