Heléns är ett stort litet företag

Vår främsta styrka är att vi är lika små som vi är stora och vi är lika lokala som vi är globala. Med närmre 300 medarbetare och närhet till kunderna på den nordiska marknaden är Heléns en smidig organisation, men vi har dessutom muskelkraft och stabilitet från ett team på 30 000.

Globala och världsledande stålkoncerner

Sedan 1985 ägs Heléns till största del av BENTELER - en världsomspännande koncern med 81 produktionsfaciliteter, 72 dotter- samt intressebolag och 140 års erfarenhet av stålbranschen på nacken. 1991 förvärvades resterande 25% av nuvarande SSAB. Med en tysk moder och en svensk fader har vi med andra ord två starka och välrenommerade ägare i ryggen.

690px_owners_benteler_ssab.png


BENTELER International AG
är en familjeägd industrikoncern, ledande inom stål, rör, maskiner, komponenter och handel. Med 28 000 anställda, 81 produktionsfaciliteter och 72 dotter- samt intressebolag, är BENTELER-gruppen verksam i 40 länder världen över. BENTELER's operativa verksamhet är uppdelad i tre oberoende divisioner: Automotive, Steel & Tube samt Distribution, i vilken Heléns ingår.

BENTELER.COM

 

SSAB är ett nordiskt och USA-baserat stålföretag, som är en ledande producent på en global marknad av avancerade höghållfasta stål (AHSS), seghärdat stål (Q&T), standardiserad tunnplåt och grovplåt, rörprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn. SSAB omsatte 5,1 miljarder Euro 2016 och har cirka 17 000 medarbetare i ett 50-tal länder.

SSAB.SE