Vi söker en speditör

Har du ett intresse för logistik? Har du erfarenhet av att arbeta med transportflöden i Europa? Då kan detta vara rätt tjänst för dig.

Som speditör på Heléns hanterar du planering, bokning och uppföljning av transporter, på väg och vatten, inom Europa. Du ansvarar för ett eget flöde på en internationell nivå och tar fram lösningar på olika problem som kan uppstå, för att säkerställa att transporten anländer på rätt plats i rätt tid. Du rapporterar till Logistics Manager.

Övriga arbetsuppgifter

  • Ansvara för kommunikationen med transportörer och terminaler likväl som övriga interna och externa intressenter på internationell nivå.
  • Avtalsförhandlingar, inköp, offertförfrågan och leveransbevakningar
  • Följa upp leverantörsprestanda med att agera på eventuella avvikelser.
  • Arbeta proaktivt med förbättringsarbete av processer. Uppförande av statistik, planering och utveckling av övriga rutiner.


Vem är du?

Du har en eftergymnasial utbildning inom logistik eller likvärdigt, där du har god förståelse för processen och flöden. Viktigt för tjänsten är att du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med bokning och planering av transporter på en internationell nivå. Svenska och engelska behärskar du obehindrat, ytterligare språkkunskaper är meriterande. Vidare har du goda datakunskaper med erfarenhet av att arbetat med MS Office och framförallt Excel. Kunskaper i SAP är ett plus.

Som person är du en riktig problemlösare med ett analytiskt tankesätt. Du trivs med att arbeta såväl operativt som proaktivt. Kommunikation och samarbeta är självklart för dig samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Kontakt

Obs! Ansökningstiden för tjänsten är passerad!

Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan. Frågor angående tjänsten besvaras av Ann Willner tel 0760 25 80 08 eller Malin Brandqvist tel. 073 843 01 25. Sök tjänsten via www.awurval.se senast den 13 November.


Välkommen med din ansökan!


 Vi tror inte att det är i stålet eller i röret som vår framgång sitter. Det är i människan – som vänder och vrider på ett problem, som lyssnar och som förstår, som är trevlig att möta och enkel att tycka om. På Heléns bygger vi starka team och en positiv företagskultur genom att lyfta fram ett spektrum av personligheter och ge dem spelutrymme att forma sin egen karriär. Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter, en hel del personligt ansvar och internationella karriärmöjligheter, vilket skapar förutsättningar för utveckling och framgång – för både dig och Heléns