facebooklinkedinrss
like
09.09.2016

SÅ undvek vi Safety-fällorna

Klockan slog 2015 och vi stod vid ett vägskäl som många känner igen sig i.
”Jaha, då var det väl dags att uppdatera de där säkerhetsdokumenten på intranätet, eller?”
Vi hade kunnat nöja oss med det, men vad hade vi uppnått då? Är målet en trygg arbetsplats, så vore väl den enkla vägen att skjuta aningen snett?  Så, vid det där vägskälet valde vi att ta ett nytt grepp om vårt säkerhetsarbete. I ett tvärfunktionellt samarbete har vi sedan dess vänt, vridit och satt en twist på Helénarnas sätt att se på safety, med engagemang som resultat.

Att ”säkerhet är viktigt” är väl ingen större nyhet. Det är en prioritering hos de flesta företag, även om det där med säkerhetsarbete kan vara en hård nöt att knäcka. Det enklaste vore att formulera en mängd regler och föreskrifter och uppmana företagets anställda att beta sig igenom dem. Sedan kan HR-avdelningen checka av den boxen och luta sig tillbaka, medan de där säkerhetsföreskrifterna slutar sina dagar som en upplänkad pdf-fil med låg klickfrekvens på företagets intranät. Någon som känner igen sig?

Det gör i alla fall Heléns-gruppens HR-chef, Helena Christensen.
- Jag tror att de flesta HR-chefer har samma bekymmer som jag; att få folk att faktiskt klicka på den där pdf:en! Den stora frågan är ju hur man kan säkerställa att alla får en bra säkerhetsutbildning och då räcker det inte med en enkel engångslösning, som att köpa in en dyr utbildning. För oss, som har en stor del av personalstyrkan i lager- och tillverkningsmiljö, blir det extra viktigt att ha fokus på säkerheten.

Med risk att strössla texten med plattityder; personalen är företagets främsta resurs och då är det bara att omvärdera sin strategi. Vad innebar det för oss då? Jo, vi anammade en mer involverande approach. Faktum är att vi har lyckats omvandla den där låga klickfrekvensen till dagliga samtal om säkerhet, där varenda Helénare deltar. Det är faktiskt sant – varenda en, oavsett befattning. Djupast kunskap om vår verksamhet hittar vi inhouse, så vi såg till att engagera personalen och dra nytta av deras erfarenheter. I ett tvärfunktionellt samarbete har vi skapat ett utbildningsprogram, med både praktiska och teoretiska moment och avslutande certifiering. Bäst av allt – utbildarna är fullärda säkerhetsgurus från vår egen personalstyrka som stolt bär titeln Safety Trainers.

- Jag vill påstå att vi har lyft upp arbetsmiljön till en annan nivå genom att visualisera, tydliggöra och kommunicera på ett annat sätt än tidigare. Idag är all personal involverad på ett eller annat sätt och förstår vikten av en bra arbetsmiljö, menar Christer Stoltz, SHE-Coordinator (Safety Health Environment).

Visst kan vi väl få klappa oss själva på axeln och vara lite stolta över vårt sätt att jobba med säkerhet? För även om det är på agendan hos de flesta företag, så tycker vi oss ha kommit på ett sätt att ta oss förbi de där traditionella hindren. Och vi delar gärna med oss av våra tankar och idéer. Klicka nedan för att ta del av några handfasta tips på hur du kan skapa engagemang kring säkerheten på din arbetsplats.


Fem framgångsfaktorer i ditt safety-arbete
Trygghet genomsyrar allt vi gör. Det handlar inte bara om mötet med dig; att du får dina rör i rätt kvalitet, i rätt utförande och i rätt tid. En förutsättning för detta är ju att vi mår bra – att alla Helénare som tar hand om dina rör, kan göra det under trygga förhållanden. Därför har vårt säkerhetsarbete genomgått en renässans där kunskap har blivit är en grundbult i trygghetsbyggandet. Med teoretiska och praktiska utbildningsmoment, Safety Trainers, olycksrapportering och ronderingsarbete har vi byggt ett koncept som paketerats under titeln Heléns Safety Academy.


Ladda ner nedanstående dokument där vi har listat fem viktiga faktorer för att lyckas med Safety-projektet.